Huur een Klussenbedrijf

 

Een klusbedrijf is een organisatie, die ingehuurd kan worden voor als je klusjes in en rondom je woning hebt. Denk hierbij aan klusjes in de tuin of de woonkamer, maar ook bestratingswerkzaamheden. De klusjesman of -vrouw kan je op allerlei manieren in huis helpen, al is het bij het ophangen van een schilderij of het opruimen van de zolder of het snoeien van je tuin.

Voordelen van een klusbedrijf

Klussenbedrijven inhuren heeft een belangrijk voordeel. Ze zijn heel flexibel. Vaak kan een klusjesman ook snel het ’s avonds langskomen voor een kleinere klus. Ook zijn klussenbedrijven allround, wat betekent dat zowel schoonmakers, als timmermannen geleverd kunnen worden, afhankelijk van jouw behoeftes. Daarnaast wordt van tevoren duidelijk aangegeven wat voor een tijdsbestek het klusbedrijf nodig heeft om je klusje te klaren. Klusbedrijven beschikken over een groot aantal gereedschappen, waardoor de meeste klussen zo gepiept zijn.

Waar let je op bij het inhuren van klussenbedrijven?

Vraag als eerste altijd in je omgeving rond voor mond-tot-mondreclame over klusbedrijven. Misschien weten je vrienden of kennissen uit ervaring wel een goed bedrijf. Kijk vervolgens altijd na of een klusbedrijf jouw klusje kan klaren door contact op te nemen met je gewenste klusbedrijf. Na het horen van jouw wensen kan het bedrijf direct een inschatting maken of ze je kunnen helpen en je een richtprijs van de klus opsturen. Vaak zijn de klusjes van een kleine aard, waardoor klussenbedrijven vaak per uur factureren. Bij de grotere klussen wordt een projectbedrag afgesproken.

De kosten

Het inhuren van een klusjesman- of vrouw heeft als grote nadeel dat je zeker zo’n €25 per uur kwijt bent. Wat een klusbedrijf precies kost is afhankelijk van een aantal factoren. De regio waar je woont is van invloed op de prijs, omdat in sommige regio’s de concurrentie hoger is dan in andere. De ervaring van een klusjesman telt mee. Een ongecertificeerde klusjesman vraagt vijftien tot twintig euro per uur, terwijl een ervaren klusjesman tussen de €25 en €32 per uur vraagt. Als laatste bepaalt het risico van een klus de prijs. Klusjes op hogere plekken zijn daardoor duurder dan klussen op gemakkelijk bereikbare plekken.

Zwartwerkers

De goedkoopste optie, die je hebt is het inhuren van een zwartwerkende klusjesman. Deze vraagt zich een uurtarief van tien tot twintig euro. Het nadeel hierbij is wel dat je verbonden bent aan een groot scala van risico’s. Gebeurt er een ongeluk met de klusjesman, dan ben jij verantwoordelijk. Daarnaast kun je je nergens op beroepen als het afgeleverde werk van een slechte kwaliteit is. Je kunt zelfs strafbaar zijn, als je de klusjesman meer dan drie dagen per week inhuurt. Hiermee ontduik je de belasting immers.

Prijsopbouw

Je betaalt kortom een klusbedrijf per uur, waardoor je eigenlijk alleen rekening hoeft te houden met de arbeidskosten. Het kan echter zijn dat je bij sommige klussen moet betalen voor het benodigde materiaal. De enige andere uitgave, die nog mogelijk is, zijn de voorrijkosten. Dit bedraagt echter maar twee procent van de prijsopbouw.