Keuken Kopen

 

Keukens heb je in alle vormen en soorten. Je kiest een keuken op basis van de ruimte, die je in huis hebt. Een aantal veelvoorkomende keukens, zijn de volgende: de u-keuken, de hoekkeuken, de rechte keuken, de (half)open keuken en de dichte keuken. Ook kun je binnen deze verschillende soorten nog kiezen tussen verschillende stijlen, zoals modern, klassiek, tijdloos, greeploos en hoogglans.

Verschillende vormen keukens

De u-keuken is een keuken in een u-vorm. Het voordeel van deze keuken is dat alle zijden tegen een muur staan, zodat je voldoende ruimte hebt. Bij dit soort keuken kun je zelfs een kookeiland toevoegen. Bij een hoekkeuken wordt de keuken in een hoek geplaatst. Het voordeel hierbij is dat er meer ruimte is voor kasten, je hebt zelf meer bewegingsvrijheid en je hebt een groot werkblad met meerdere werkplekken. Ideaal voor als je een kleine ruimte hebt, is de rechthoekige keuken. De rechte keuken is veelzijdig, maar wel compact. De (half)open keuken zorgt voor een ruimer ogende woning, omdat de keuken doorgetrokken wordt naar de woonkamer. Bij een gesloten keuken zorg je ervoor dat etensgeuren niet de woonkamer in kunnen zweven, doordat de keuken door een muur afgesloten wordt van de woonkamer.

Verschillende keukenstijlen

De moderne keuken is de meest voorkomende keukenstijl. Deze stijl kan uitgevoerd worden in meerdere vormen keukens. Het belangrijkste stijlkenmerk van de moderne keuken is strakheid. De kleuren moeten rustig ogen. Ook tijdloze keukens liggen in de smaak van veel mensen. Deze keuken valt tussen de moderne en klassieke keuken in. Bij een klassieke keuken is de grootte van de ruimte van belang, want meestal wordt in een klassieke keuken ook gegeten. De kleuren zijn veelal warm en zacht, zoals crème. De greeploze keuken is strak en over het algemeen iets duurder om in te richten. Net als de moderne en greeploze keuken is ook de hoogglans keuken strak ingericht. Hij dankt zijn naam aan de hoogglans lak in stevige kleuren, zoals zwart of ivoor, die gebruikt wordt.

Kosten keuken

De kosten van je keuken zijn afhankelijk van jouw wensen en behoeftes op keukengebied betreft. Vaak kun je de richtprijs berekenen op de websites van keukenverkopers, zoals Keuken Kampioen of Bruynzeel. Gemiddeld kost een keukenproject tussen de €12.500 en €17.000. De kosten zijn berekend op basis van de aanschaf en aanleg van je nieuwe keuken, het eventueel demonteren van je oude keuken, verleggen van leidingen, verbreden meterkast en verven/stucen.

Goedkoper kan

Wil je een zo goedkoop mogelijke keuken houdt er dan rekening mee dat je tijd- en merkloze keukens koopt. Zorg ervoor dat je alleen de nodige keukenapparatuur laat plaatsen en extra opties, zoals een combimagnetron, later of helemaal niet laat plaatsen.

Waar koop je een keuken?

Keukens kun je heel simpel online samenstellen. Ga naar gespecialiseerde online keukenwebshops en laat je daar adviseren door deskundige verkopers. Ook kun je op de websites van keukenverkopers gratis een 2D of 3D keukenplattegrond maken. Wil je echter sommige materialen en stijlen zien, dan kun je ook altijd terecht in keuken showrooms of in je lokale bouwmarkten, zoals Keuken Concurrent en Keuken Kampioen.